Je vastgoed verdient zoveel beter!

Feiten

  • Elk gebouw heeft onderhoud nodig. Als dat niet juist gebeurt, neemt de waarde van het vastgoed af.
  • Schade voorkomen is altijd voordeliger dan schade herstellen
  • Bestaande tekeningen zijn meestal niet up-to-date. Data afkomstig van oude tekeningen is vaak niet correct.

 

De juiste basis

Je hebt een juiste basis nodig om tot betrouwbare beslissingen te komen. Door bestaand vastgoed in te scannen, kunnen we een betrouwbaar BIM-model opzetten. Met classificatie volgens de elementencodering NL/SfB is data gestructureerd terug te vinden. Zo kan het de input vormen voor het opstellen van een toekomstbestendig onderhoudsplan van je vastgoed.

Bekijk referenties

De voordelen van Vastgoeddatabeheer

  1. Vastgoedstrategie gebaseerd op real-time data
  2. Status en verbetering van je vastgoed, zowel sociaal, maatschappelijk als fysiek
  3. Overal en altijd online toegang tot je vastgoeddata via smartphone, tablet en/of pc
  4. Aanzienlijke tijdsbesparing [10%-30%] bij het zoeken naar en verifiëren van vastgoeddata
  5. Verlaging van de totale exploitatiekosten van je vastgoed
  6. Eenduidige communicatie, ook met niet bouwkundige, door de inzet van real-time 3D weergaven van je vastgoed
  7. Optimalisering van je vastgoed door analysemodellen te maken van je bestaande BIM model, om de Total Cost of Ownership [TCO] inzichtelijk te maken
  8. Faalkosten reduceren tot wel 15%
  9. Bespaar 80% op het bepalen van hoeveelheden voor het uitvoeren van toekomstig onderhoud
  10. Voldoen aan verduurzamingseisen, zoals wettelijk verplicht in 2023 en 2030
Laat je terugbellen
Voordelen Vastgoeddatabeheer Maaike en Lout werk Van Ierssel

Drie stappen

Een betrouwbaar Meerjarig Onderhoudsplan opzetten, vraagt om een werkwijze die bestaat uit drie doordachte stappen: precisie-meting, modelleren en beheren.

Stap 1: Precisie-meting

Direct beginnen met het scannen van bestaand vastgoed, voorkomt tijdverlies. Zoeken naar bestaande gegevens is in eerste instantie niet noodzakelijk. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën verzamelen we slim, snel en solide gebouwdata op locatie.

Afhankelijk van de omvang, gedetailleerdheid en afstanden tot het gebouw kiezen we voor de juiste resolutie en scankwaliteit voor het verzamelen van solide gebouwdata. De scan maken we in zwart/wit of kleur.

Nadat onze eigen bouwkundige modelleurs het gebouw volledig op locatie digitaal hebben ingemeten, koppelen we op kantoor de onderlinge scandata. Dit resulteert in een project-point-cloud van het gebouw. Deze bestaat uit miljoenen scanpunten met unieke X-Y-en Z-coördinaten. Hierdoor kun je in de project-point-cloud metingen verrichten.

Speciale software aanschaffen is niet nodig; je kunt alles geheel webbased bekijken en beleven. (zie Handleiding webshare )

Stap 2: Modelleren

De project-point-cloud op basis van big data vormt de basis voor het opstellen van een bouwkundig BIM-model van het bestaande vastgoed. Wij gebruiken classificering volgens de elementencodering NL/SfB om structuur aan te brengen in deze brij van big data.

Afhankelijk van je wensen en doelstellingen kunnen we het bouwkundige BIM-model op verschillende niveaus uitwerken. Een combinatie van niveaus in één BIM-model is ook mogelijk.

Al onze BIM-modellen voldoen aan de Informatie Levering Specificaties.

Vanuit het bouwkundig BIM-model kunnen we consistente 2D-tekeningen genereren. Denk aan plattegronden, gevelaanzichten, langs- en dwarsdoorsneden en zelfs kozijnstaten. Deze 2D-output koppelen we met het BIM-model. Zo heb je altijd je vastgoed bij de hand.

Met de gratis viewer BIMX bekijk je 24/7 en overal je vastgoed via smartphone, tablet of pc. (zie Handleiding bimx viewer 2021 )

“BIM is niet duurder, BIM is efficiënter!”

 

Stap 3: Beheren

Meten is weten. Op basis van o.a. technische staat, flexibiliteit en geschiktheid kennen we een waardeoordeel toe aan de status van je vastgoed. Vervolgens maken we een transparant financieel circulair toekomstplan, met slimme keuzes gericht op de toekomst.

Vastgoedeigenaren denken bij het transformeren en verduurzamen van een pand niet na over het beheer. Een gemiste kans, want zo wordt veel geld verkeerd besteed. Een BIM-model geeft je als vastgoedeigenaar eenvoudig en visueel inzicht in de (financiële) gevolgen van je keuzes. Zo kun je eenvoudig kostenbesparingen doorrekenen van gemaakte keuzes op de exploitatielast. Aan het BIM-model kunnen we alle pandgegevens toevoegen.

Het BIM-model is een actief sturingselement, dat richting geeft aan duurzame huisvesting. Nu en in de toekomst. Door beleid, BIM en beheer te combineren, kom je als eigenaar nooit voor verrassingen te staan.

Bekijk referenties

Wil je minstens 12% besparen op je vastgoedonderhoud?